Index Vakbarát Hírportál

Trumppal és Putyinnal is találkozhat Orbán 2017 első negyedében

2016. december 19., hétfő 17:15

Több kormányzati és orosz diplomáciai forrásból értesült a Magyar Nemzet, hogy februárban ismét Magyarországra látogat Vlagyimir Putyin. Az egyik forrás szerint a mostani találkozóban semmi különös nincs, mivel amikor az orosz államfő tavaly februárban Magyarországra látogatott, megegyeztek, hogy évente egyeztetnek, amire idén Szentpéterváron került sor. A két éven belüli három találkozóval Orbán Viktor folytatja a legtöbb kétoldalú tárgyalásokat Oroszországgal az Európai Unió országai között. 

A mostani találkozó menetrendjéről még nincs sok információ, azonban sokan úgy gondolják, hogy mivel az út előkészítésében egy Roszatom-delegáció is részt vesz, valószínűleg paksi bővítéssel kapcsolatban írhatnak alá valamit ünnepélyes keretek között. A látogatás előkészítésével kapcsolatban járt itt december elején Viktor Zubkov, a Gazprom elnöke, aki akkor Orbánnal is találkozott. 

A közben a kormány vadul teper, hogy Orbán személyesen is találkozhasson négyszemközt Donald Trumppal, amire némi halvány reményt ad egy müncheni biztonságpolitikai konferencia februárban, valamint egy NATO-csúcstalálkozó, aminek az időpontja egyelőre bizonytalan, ugyanis a kivitelezők minden lehetséges határidőt átléptek és egyre kevésbé tűnik tarthatónak az esemény apropóját szolgáló új székház átadásának tervezett  időpontja. 

Rovatok