Index Vakbarát Hírportál

Orbán: Korrupció nincs, győztes ország van

2016. december 24., szombat 11:13

Karácsonyi ajándékként a frissen kormányközelbe került Mediaworks megyei lapjai Orbán Viktor interjúval lepték meg olvasóikat szombat reggel, amelyből kiderül, hogy

A miniszterelnök újra elmondta, hogy a nyugati világ már tényleg a szakadék legeslegszélén áll, "a gazdasági lassulás, a bűnözés, a terror, a migráció, a döntésképtelenség és az őszintétlen beszéd összeadódik a nyugati világban." Az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában az emberek már fellázadtak az emberek véleményét nem meghallgató politikusok ellen, 2017-ben pedig Orbán szerint még több ilyen lázadás jön az európai kontinensen, ezzel nyilván a francia és német választásokra utalva. 

Ezzel szemben "Magyarország azért stabil sziget a forrongó nyugati világban, mert mi kikértük az emberek véleményét, és az illegális bevándorlással szemben 2015-ben és 2016-ban is megvédtük az országot." Kis Trump "Make America Great Again" áthallással a miniszterelnök azt mondta, a kormánynak az a célja, hogy

Magyarország győztes ország legyen.

A Mediaworks újságírója azért kérdezett "keményeket" is, például azt, "Az ellenfelei folyamatosan korrupcióval vádolják. Hatékonynak tartja ezeket a támadásokat?" Egyrészt Orbán szerint ezeket tűrni kell, mentegetőzni viszont nem érdemes, mert akkor gyanúsnak tűnik az ember. Korrupció viszont nincs ebben az országban: 

Az igazság az, amikor fejlődik az ország, akkor a korrupció visszaszorul. Azért is jut pénz nyugdíjemelésre, családtámogatásra, gyerekek ingyenes tankönyvére, mert nem tűröm, hogy ellopják a pénzt. 

Ahogy azt a vidéki lapok előfizetői olvashatják, ezzel szemben a korábbi kormányoknál ezekre nem jutott pénz, mert elfolyt. 

A miniszterelnöktől azt is megkérdezték, hogy nem akadt-e meg az egészségügy és az oktatási rendszer reformja. Orbán szerint nemhogy megakadtak a reformok, hanem dübörögnek, hiszen a kormány sok kórházat felújított a tanároknak pedig megemelték a bérét, nyitottak iskolákat és sok gyerek kap ingyen ebédet és tankönyvet. Hogy pontosan ebben mi a reform vagy hogy ennek az eredményei miért nem látszanak meg az oktatási rendszer teljesítményét felmérő mutatókban, arról sajnos a miniszterelnök nem beszélt, és nem is beszéltették róla. 

Rovatok