Index Vakbarát Hírportál

Kigyulladt egy panellakás Budapesten

2016. december 25., vasárnap 19:58 | hét éve frissítve

Tűz ütött ki egy tízemeletes fővárosi panelház egyik lakásában, a mentők két embert füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak, írja az MTI a katasztrófavédelem tájékoztatása alapján.

A tűz egy IV. kerületi tízemeletes panelház egyik kilencedik emeleti lakásában keletkezett ismeretlen okból. A tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet, több embert létrás jármű segítségével menekítettek ki a házból.

A lépcsőházat nagy teljesítményű ventillátorral átszellőztették, a mentők két embert füstmérgezés gyanújával szállítottak kórházba. A tűz keletkezésének okát vizsgálják.

De mivel karácsony van, természetesen nem ez az egy lakástűz jutott a Budapestre. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy berendezési tárgy kapott lángra hétfőn kora délután egy hatodik emeleti lakásban Budapest II. kerületében, a Margit körúton.

A fővárosi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral megfékezték a lángokat, majd megkezdték az utómunkálatokat és a füsttel telítődött helyiség átszellőztetését. Az eset során két ember feltehetőleg füstmérgezést szenvedett, hozzájuk mentőt hívtak.

A szenteste bekövetkezett tűzesetekről itt olvashat

Rovatok