Index Vakbarát Hírportál

Feladta magát a dühös költő, aki szétverte a művházat

2016. december 30., péntek 13:44

A rendőrök elfogták azt a 48 éves fővárosi férfit, akiről a Népszava nemrég megírta, hogy dühében szétverte a budakeszi művelődési házat. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság miatt indított eljárást H. Tamás ellen.

A rendőrségi közlemény szerint a gyanúsított december 22-én 12 órakor ment be a budakeszi Művelődési Központba, ahol az ott dolgozókkal veszekedni kezdett, hangosan káromkodott, miközben az iroda asztalain és polcain lévő tárgyakat a földre dobálta. Aztán távozott a helyszínről. A férfi magtartása az ott dolgozó személyekben megbotránkozást és riadalmat keltett.

A bejelentést követően a férfit a rendőrök többször keresték, azonban bejelentett lakcímén nem találták meg. A nyomozó hatóság ezért elrendelte a körözését.

H. Tamás december 29-én a délutáni órákban megjelent a Budakeszi Polgármesteri Hivatalban, ahol a rendőrök állampolgári bejelentés alapján elfogták, és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Népszava korábban megírta, hogy az önjelölt művész azért rendezett botrányt, mert húszmillió forintot követelt egy bezárt kiállításáért a bíróságon, de elvesztette a pert, kétmillió forintos perköltséggel sújtották, és ezen feldühödött. Először a városházán azzal fenyegetőzött, hogy barlangász barátaival leromboltatja az épületet, később a művelődési házban jelent meg, ahol a munkatársakkal szemben viselkedett tűrhetetlenül. A barlangászok közleményben határolódtak el a költőtől. 

Rovatok