Index Vakbarát Hírportál

Megrongáltak egy villamost Nyíregyházán

2017. január 3., kedd 09:36

Ritka lehetőségre csaptak le azok az ismeretlenek, akiket köröz a rendőrség egy villamos nyíregyházi megrongálása miatt – derült ki a Police.hu beszámolójából.

A villamosrongálók élete 1969. május 31. óta nem könnyű Nyíregyházán, akkor ugyanis  végleg leállt a villamosközlekedés, tehát már 47 éve rendkívül nehéz teret adni a villamosrongáló vágyaknak.

Így már sokkal érthetőbb, mi miért történt december 23-án, 23 óra után öt perccel a nyíregyházi  Hősök terén, ahol egy nosztalgiavillamos áll, arra emlékezve, hogy 1911-ben Magyarországon 16. városként Nyíregyházán is elindult a villamosközlekedés.

A villamos szűk időkeretben áll nyitva, főként nyáron, júliusban 545-en csodálták meg belülről.

December 23-án, 23 óra után öt perccel azonban nem volt nyitva, így sejthető volt, hogy a villamos körüli flangálásnak rongálás lesz a vége, akár a villamost megtekinteni vágyó villamosfetisisztákról, akár megrögzött villamosrongálókról volt szó.

Az elkövetők megrongálták a villamos ajtaját, a térfigyelő kamera azonban mindent látott, és felvett. Egyébként nem először. Mivel a villamosrongálóknak máshová nincs menniük villamost rongálni Nyíregyházán, a 2015 nyara óta kint álló nosztalgiavillamos tavaly augusztusban is támadás áldozata lett.

Rovatok