Index Vakbarát Hírportál

45 lopott kocsi darabjait találták meg egy autószerelőnél

2017. január 5., csütörtök 08:49 | aznap frissítve

A Ceglédi Járási Ügyészség orgazdaság miatt emelt vádat egy ceglédberceli férfival szemben, akinek autószerelő műhelyében 45 lopott kocsi alkatrészeit találták meg a rendőrök, közölte a Pest Megyei Főügyészség. 

2014 decemberében egy férfi vett egy törött kocsit, amit elvitt a ceglédberceli autószerelőhöz. A szerelő azt ígérte, hogy másfél-két hónap alatt megjavítja a 3,6 millió forintot érő autót. A határidőt azonban nem tartotta be, folyamatosan hitegette a megbízóját, aki egy idő után feljelentette őt a Ceglédi Rendőrkapitányságon.

Először sikkasztás gyanújával indult nyomozás A rendőrök házkutatást tartottak a műhelyben, ahol nagy mennyiségű, bontott autóból származó alkatrészt és karosszériaelemet találtak. Az alkatrészek nagy része 45 olyan autóból származott, amelyeket 2007 novembere és 2015 júliusa között loptak el Budapestről, Pécsről, Győrből, Siófokról, Szolnokról és Pest megye küölönböző városaiból. A házkutatásnál nagyrészt légzsákok, azok elektronikája, ellenőrző műszerei, központi rádiók kerültek elő 30 000-280 000 forintig terjedő értékben.

A házkutatáson több mint 11 millió forint értékű lopott alkatrészt találtak meg, és foglaltak le a nyomozók.  Az autószerelő az alkatrészeket lényegesen olcsóbb áron szerezte meg, és tudott arról, hogy azok lopásból származnak.

A Ceglédi Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett orgazdaság bűntettével és sikkasztás bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben a járási ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. 

Rovatok