Index Vakbarát Hírportál

72-en kerestek egy eltévedt párt éjjel a Pilisben

2017. január 8., vasárnap 09:41

Szombat délután öt után néhány perccel segélyhívás futott be a rendőrséghez a Pilisből, írja a police.hu. A telefonáló egy nő volt, aki elmondta, hogy a barátjával Csongrád megyéből érkeztek, nem ismerik a Pilist, a Dobogókő és Pilisszentkereszt közötti erdőben túráztak, és letértek az útról. A térkép és a turistajelzések alapján úgy gondolták: a Sikárosi-réten lehetnek.

A Komárom-Esztergom megyei és a Pest megyei rendőrök azonnal a helyszínre indultak és értesítették a társszerveket is, így jöttek speciális mentőcsoportok, polgárőrök és a területet ismerő erdészek is. A rendőrségi közlemény szerint Milus Gábor rendőr ezredes, a Komárom-Esztergom megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes 72 embernek tartott eligazítást. Részletes térképen határolták be a kirándulók lehetséges tartózkodási helyeit.

A kutatócsoportok mínusz 18 fokban indultak útnak. A helyzetet végül az eltévedt pár egyedül oldotta meg: a nő nem sokkal később telefonált a helyi vadászházba, hogy kitaláltak az erdőből, és épségben visszajutottak a szálláshelyükre.

Rovatok