Index Vakbarát Hírportál

Három helyen is megégett holttestet találtak a tűzoltók

2017. január 8., vasárnap 09:14

Kigyulladt egy körülbelül harmincöt négyzetméter alapterületű családi ház egyik helyisége vasárnap reggel a Zala megyei Pusztamagyaródon, a Kossuth Lajos úton, közölte vasárnap reggel a katasztrófavédelem. A tűzhöz Zalaegerszegről mentek ki a tűzoltók, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. Mikor átvizsgálták a házat, egy összeégett holttestet találtak. Átfogó tűzvizsgálat indul.

A Veszprém megyei Városlődre, a Hunyadi Mátyás utcába eredetileg a szomszédok azért hívták ki a tűzoltókat, hogy nyissák ki az ajtót, mert aggódtak a ház lakója miatt. Tűz már nem égett, csak némi füstöt éreztek, mikor megérkeztek, odabent viszont egy összeégett holttest volt. Kiderítették, hogy korábban kisebb tűz volt a kandalló előtt, mintegy egy négyzetméternyi felületen megégett a linóleum is. A tűz okát itt is vizsgálják.

Nem sokkal később a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyédről érkezett a katasztrófavédelem híre arról, hogy itt is egy megégett ember holttestére bukkantak a tűzoltók. Ahogy Városlődön, itt is a szomszédok riasztották ajtónyitáshoz a tűzoltókat, mert már napok óta nem látták a Széchenyi István utcai ház lakóját. Tűz már itt sem volt, mire megérkeztek. Ebben az ügyben is vizsgálat indul.

Rovatok