Index Vakbarát Hírportál

Sokan leszoknának a kokainról, ha tudnák, hogyan érkezik Magyarországra

2017. január 18., szerda 09:12

Több mint egy kilogramm kokainnal a gyomrában kapcsoltak le Budapesten egy afrikai férfit, aki egy VIII. kerületi hotelben készült arra, hogy kiürítse magából a kapszulákba csomagolt drogot.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint egy 30 éves bissau-guineai állampolgárságú férfi egy ismerőse megbízásából, kapszulákban lenyelve több mint egy kilogramm kokaint hozott be tavaly Magyarországra. 2016 elején került kapcsolatba egy Görögországban élő ismeretlen személlyel, aki rávette az anyagi nehézségekkel küzdő vádlottat arra, hogy 5000 euróért a szervezetébe rejtve, kapszulákban lenyelve, kokaint szállítson Dubajból Budapestre.

2016 májusában repülőgéppel Dubajba utazott, ahol átvett 110 darab, összesen 1,1 kilogramm kokaint tartalmazó kapszulát. A vádlott másnap hajnalban egy dubaji szállodai szobában lenyelte a kapszulákat, majd egy a reggeli órákban induló járattal Budapestre utazott.

2016. május 9-én érkezett meg Ferihegyre, ahonnan taxival egy VIII. kerületi hotelhez ment, hogy ott a kapszulákat a szervezetéből kiürítse, majd azokat a megbízás szerint átadja valakinek. Csakhogy mikor a vádlott a szálloda előtt kiszállt a taxiból, a hatóságok lecsaptak rá.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetesben lévő férfival szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt emelt vádat, aminek büntetési tétele 5-15 év szabadságvesztés.

Rovatok