Index Vakbarát Hírportál

Hetek múlva lehet jó a Széll Kálmán téri óra

2017. január 24., kedd 16:25

egyedi - fejlesztésű - vezérlés - időigényes - kapcsolódó - elektronika - IDŐIGÉNYES

A milliárdokból felújított Széll Kálmán téri óra működése (nem működése) élő mementója az összes túlárazott magyarországi beruházásnak: nem megy, nem működik, néha valaki meghekkeli a totemoszlopot és felszerel rá egy elemes, működő órát, amit aztán leszednek másnapra. Legutóbb már egy kézzel állítható fa játékórát tett fel rá valaki, hogy aki arra jár, beállíthassa az aktuális pontos időt. Nyilatkozott már a BKK és a kivitelező is, mindenki a másikat hibáztatja. Egy biztos: az óra nem jó.

A 444.hu-nak most azt írta a BKK, hogy

Egyedi fejlesztésű vezérlést szerelnek a Széll Kálmán tér közepén álló órába, ami időigényes dolog, így még hetekig tarthat.

Sőt, azt írták: „a Széll Kálmán téri óra javítása folyamatban van, jelenleg a meghibásodott vezérlést és a kapcsolódó elektronikát alakítják át. Mivel lényegében a vezérlés újraszerelése történik, az pedig nem késztermék, hanem minden egyes eleme egyedi fejlesztésű és kialakítású, a javítás nem néhány óra alatt elvégezhető folyamat, annál időigényesebb. A kivitelező tájékoztatása alapján az átalakítás két-három hétig tart, az újbóli üzembe helyezés pontos időpontjáról később tudunk tájékoztatást adni". 

Közben egy Kerekidő Lovagjai elnevezésű csoport arra kéri a tér-idő kontinuumért aggódó fővárosiakat, hogy pénteken mindeki vigyen egy órát és celluxot a térre, amiből közösségi installáció épül majd.

Rovatok