Index Vakbarát Hírportál

A KDNP egész Európában betiltaná a melegházasságot

2017. február 14., kedd 15:46

Ahhoz képest, hogy a kormánypártok nemzetállami keretekben döntenének minden kérdésről és nagyon sértve érzik magukat, ha Brüsszelből diktálnak valamit, a KDNP most uniós szinten szabályozná az azonos neműek házasságát. Az MTI azt írja, hogy Harrach Péter, a párt frakcióvezetője és Rétvári Bence alelnök kedden egy sajtótájékoztatón aláírta az Anya, apa, gyerekek európai polgári kezdeményezést.

Ennek a célja, hogy a házasságot egy férfi és egy nő kapcsolataként ismerje el az Európai Unió. Ha összejön egymillió támogató aláírás, akkor a kezdeményezők jogszabály-javaslatot nyújthatnak be, amelyet az unió intézményei kötelesek figyelembe venni. Vitázik róla az Európai Parlament és a Bizottság is köteles kiadni egy állásfoglalást.

Harrach Pétert azért támogatta a gyűjtést, mert aggasztja, hogy hogy az EU-ban a házasságnak és a családnak különböző definíciói vannak. Pedig szerinte a házasság egy férfi és egy nő közössége, a család pedig házasságon, illetve leszármazáson alapul.

Rétvári Bence szerint kettős mércét alkalmaz az unió, mert az Európai Bizottság egyes tisztségviselői előszeretettel mutatkoznak olyan rendezvényeken, amelyek a hagyományos család definíciójának "felhígítását" célozzák, de az Anya, apa, gyerekekhez hasonló kezdeményezések mellett nem igazán állnak ki.

A kezdeményezés magyar részét az a Frivaldszky Edit szervezi, aki korábban az abortusz betiltásáért indított EU-s aláírásgyűjtést, amit szintén támogatott a KDNP, írja a HVG. Frivaldszky 2013-ban megkapta a kormánytól a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését.

Rovatok