Index Vakbarát Hírportál

Kicsit gatyába rázták a Keleti nemzetközi jegypénztárát

2017. február 14., kedd 15:38

Múlt héten a Magyar Közlekedési Klub tragikomikus fotósorozatban vette végig az összes hibát, kínos sufnimegoldást, amit kiszúrtak a Keleti pályaudvar nemzetközi jegypénztárában. Volt A4-es lapra rajzolt tájékoztatás, galambürülékes, rozzant vagy hiányzó ajtó, szedett-vedett székek, elavult vasúti térkép. Talán a legszebb találatuk az volt, hogy a pénztárnál egy hevenyészett térképpel igazították el az utasokat a legközelebbi Copyguruig, hogy ott nyomtassák ki a jegyüket.

A poszt kapcsán egy hete megkerestük a MÁV-ot, mit szólnak a kritikákhoz, mi az a Magyar Közlekedési Klub észrevételei közül, amit maguk is problémának tartanak, és tervben van-e változtatás. Pénteken meg is kaptuk a választ a MÁV kommunikációs igazgatóságától. Eszerint:

Azt is hozzátették, hogy a felvételi épület teljes felújításakor rendeződik a nemzetközi jegypénztár környezete, új, modern váróterem is épül. "A Keleti pályaudvar esetében rövidesen megérkezhet a felhatalmazás a teljes renoválás tervezésének megkezdésére" - írták.   

A MÁV válasza szerint mivel az épület állami tulajdonban lévő, teljes felújításra szoruló kiemelt műemlék, "egy-egy ajtó felújítása, a falfelületek egységes rendbetétele restaurátori tervezést és kivitelezést igénylő, örökségvédelmi engedély köteles beavatkozás lenne". "A műemlékvédelmi szempontok és a kiemelt építészeti érték megköveteli, hogy

foltszerű javítások helyett az ilyen jellegű beavatkozások az épület egészére kiterjedő felújítás keretében valósuljanak meg, ezért a napi üzemeltetéshez kapcsolódó – hibaelhárító jellegű – javításokkal az összképet látványosan befolyásoló eredményt sajnos nem lehet elérni

- fogalmaztak. Megjegyezték még azt is, hogy a Magyar Közlekedési Klub fotóin látott aládúcolt, régi nemzetközi pénztár jelenleg teljesen körülzárt építési terület, itt kormányablakot alakítanak ki, ami nyár végén nyílhat majd meg.

A Magyar Közlekedési Klub mindenesetre pénteken, négy nappal az eredeti posztja után jó hírekkel állt elő. "Úgy tűnik, hogy megtette a hatását a múltkori képgalériánk, és a MÁV nekiállt rendet tenni a nemzetközi pénztárban. A legvállalhatatlanabb hirdetményeket leszedték, sőt információink szerint az ügyfélszolgálaton már lehet díjmentesen pdf-es jegyet nyomtatni" - írták, és ki is posztoltak bizonyítékul egy újabb csokor képet.

Rovatok