Index Vakbarát Hírportál

Összeverekedett a 6-os villamos sofőrje egy utassal

2017. február 22., szerda 17:26 | aznap frissítve

Az Origo írta meg, hogy a 6-os villamos Móricz Zsigmond körtéri végállomásánál szerda reggel rátámadt egy férfi a villamos vezetőjére. A lap információi szerint a villamosvezető ki akart szállni a fülkéjéből, amikor észrevette, hogy egy férfi áll az ajtóban. Megkérte, hogy engedje ki. A férfi kiengedte a sofőrt, majd egyszer csak váratlanul rátámadt. Többször megütötte a villamos vezetőjét, akihez mentőt is kellett hívni, mert elájult.

A támadás okát nem tudni, az Origo szerint nem volt veszekedés a két férfi között. Megkértük a BKV-t, hogy adjanak tájékoztatást az Origo cikkéről. Válaszukban azt írták, hogy az eset szerdai napon 8 óra 23 perckor történt:

"A 6-os villamos vezetőjét, egy ismeretlen gyalogos bántalmazta. A cselekmény során a villamos vezetője könnyű sérülést szenvedett, anyagi kár keletkezett. Az ismeretlen elkövető, a bántalmazást követően a helyszínt futva elhagyta a Fehérvári út irányába. Az ügyben, a BRFK XI. kerületi kapitányság járőre intézkedett, aki kérte a villamosba telepített kamera kép-és hangfelvételeinek mentését."

A rendőrségi közlemény némileg ellent mond mind az Origo, mind a BKV információinak. A Police.hu-n megjelent cikk szerint a villamos vezetője szóváltásba keveredett az utassal és

a verekedésben kölcsönösen bántalmazták egymást.

Az utast közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal, a villamos vezetőjét pedig garázdasággal gyanúsítják.

Verekedtek

A rendőrség kirakott egy videót a támadóról, azt kérik, hogy aki a felvételeken látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06 (1) 443-5000  telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén, vagy írjon a 11rk@budapest.police.hu e-mail címre.

Rovatok