Index Vakbarát Hírportál

22 éves közgazdászt indít az LMP Zuglóban

2017. március 5., vasárnap 13:54

Csordás Balázs Gyulát indítja a zuglói időközi önkormányzatiképviselő-választáson a Lehet Más a Politika, jelentette be Gál József, a párt szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján, írja az MTI. Gál elmondta, hogy Csordás 22 éves közgazdász hallgató, aki több mint 10 éve él a kerületben, azaz sok zuglói politikussal szemben nem a kerületbe jött politizálni, hanem kerületiként kezdett el a helyi ügyekkel foglalkozni.

Az LMP szóvivője arról is beszélt, hogy pártja miért indít önálló jelöltet. Azt mondta: a céljuk a teljes magyar politikai élet megújítása, amit "az elmúlt 27 év kudarcainak felelőseivel" nem lehet megtenni, emellett a többi pártéval nem összeegyeztethető elképzeléseik vannak, és elegük van abból a "botránypolitizálásból", ami a magyar politikai életet és Zuglót is jellemzi.

Csordás az MTI szerint azzal mutatkozott be, hogy ő valóban az emberek problémáival szeretne foglalkozni, szerinte megválasztásával erősödne "az emberek hangja" a XIV. kerületben. Ha megválasztanák, képviselőként szeretne megoldást találni a Városliget problémáira, és javítana az egészségügy és az oktatás helyzetén, ígérte.

Április 23-án azért tartanak időközi választást Zuglóban, mert az egy évvel ezelőtt, máig tisztázatlan körülmények között eltűnt MSZP-s önkormányzati képviselőnek, Sápi Attilának a jogszabályok szerint január végén megszűnt a mandátuma.

Rovatok