Index Vakbarát Hírportál

Vádat emelnek Mengyi Roland ellen

2017. március 14., kedd 11:39

Harangozó Tamás írásbeli kérdésére hétfőn válaszolt Polt Péter legfőbb ügyész, amiből kiderült, hogy lezárult a magát állítólag Voldemort nagyúrnak hívató Mengyi Roland fideszes képviselő ügyében indított nyomozás, az eljárás vádemelési szakaszban van.

Polt a szocialista képviselőnek küldött levelében azt írja, hogy Mengyi és társai ellen folyó büntetőeljárásban hét embert hallgattak ki gyanúsítottként

Az ügyben öt gyanúsított esetében került sor előzetes letartóztatás elrendelésére, de jelenleg már mindegyik gyanúsított szabadlábon védekezik.

Ahogy azt megírtuk, Mengyit október elején hallgatták ki gyanúsítottként, miután a 168 Óra megírta, hogy 100 milliós uniós támogatás lenyúlási tervének volt részese. Szociális szövetkezetek szerettek volna tavaly uniós pénzre pályázni, és az ügyben eddig meggyanúsított szereplők szerint Mengyi a megnyert pénz először 50, aztán már 90 százaléka fejében segített volna nekik, hogy kifejezetten rájuk írjanak ki egy 500 milliós pályázatot.

A  lehallgatási jegyzőkönyvek szerint  Mengyi ezenkívül 10 millió forint "alkotmányos költségnek" hívott kenőpénzt is kért, és közben végig "Voldemort nagyúrnak" szólíttatta magát. A tízmillióból ötmilliót át is vett, de azt később, a terv meghiúsulása után visszafizette.

Rovatok