Index Vakbarát Hírportál

18 éves fiú rabolta ki a négy benzinkutat

2017. március 16., csütörtök 07:08 | hét éve frissítve

Négy benzinkutat rabolt ki csütörtök hajnalban egy férfi, menekülése közben balesetet szenvedett, végül öngyilkosságot követett el – írja az MTI.

A rendőrség honlapja szerint csütörtök hajnalban az M7-es autópálya Pest megyei és Fejér megyei szakaszán a férfi megállt a Budaörsön, a Váli-völgyben, a Tárnoknál és a Velencénél lévő benzinkútnál. Mindenhol fegyverrel fenyegette meg az eladót. Több helyen lövéseket is leadott, és a kassza tartalmát követelte. A lövöldözésben senki nem sérült meg.

A rendőrség csütörtök délután sajtótájékoztatót tartott a részletekről, és egy videót is közöltek:

Benzinkutakról rabolt

Március 16-án 3 óra után néhány perccel jelent meg egy Audival egy budaörsi benzinkútnál, ahol fegyverrel megfenyegette az alkalmazottakat, majd a bevétel átadását követelte tőlük. A férfi a pénz átvételét követően továbbhajtott a Tárnoki lehajtónál található üzemanyagtöltő állomáshoz, majd fegyverével ott is készpénz átadására szólította fel a dolgozókat.

Negyed órával később haladt át Fejér megyébe, ahol a Váli-völgyi, valamint a Velencei lehajtóknál található benzinkutakat is kirabolta. A férfi követelésének nyomatékosítása érdekében minden helyszínen lövéseket is leadott, de a lövésekkel összefüggésben személyi sérülés nem történt.

Siófokig és vissza

A férfi a megszerzett pénzzel az M7-es autópályán Siófokig menekült, majd végül a 7-es számú főúton haladt vissza, Székesfehérvár felé.

Pest, Fejér és Somogy megye rendőrei követték a férfit, aki menekülése során Székesfehérvár közigazgatási területén, a 63-as számú főút és a 8-as számú főút kereszteződésében található körforgalomban balesetet szenvedett, nem tudott tovább menni, ezért egy vadászfegyverrel 4 óra 20 perc körül öngyilkosságot követett el.

Volt búcsúlevele is

Mint kiderült, egy 18 éves bonyhádi lakos volt az elkövető, aki előző este hozzátartozói számára öngyilkossági szándékú búcsúlevelet hagyott hátra, majd magához vette édesapja engedéllyel tartott fegyvereit, valamint lőszereit és távozott otthonról az édesapja autójával. 

Százezer forintot rabolhatott

A négy benzinkút közül három a Molhoz tartozott. Az elmúlt tizenöt évben nem volt példa hasonló bűncselekményre, ezért szomorúan és értetlenül áll a történtek előtt, mondta a Mol-csoport kommunikációs igazgatója. Szollár Domokos. A szigorú biztonsági rendszerüknek köszönhetően kevés, legfeljebb 150 ezer forint váltópénzt tárolhatnak a kasszákban, így a három kútról a tettes összesen körülbelül százezer forintot rabolhatott el. A személyzet helyesen látta el feladatát mindenhol: budaörsi kútjukról a pánikgombbal riasztották a rendőrséget, Velencén pedig a belépő támadót észlelve a pultból hátramenekültek, így a rabló a kasszához sem fért hozzá.

Rovatok