Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt a bekokainozva műszempilláztatni rohanó gázolónő

2017. március 17., péntek 14:13 | aznap frissítve

Akár már holnap szabadlábra helyezhetik a zuglói kokainos gázolóként elhíresült T. Klára Petrát, aki házi őrizetben van.  A 25 éves étteremlánc-tulajdonos arcát is felvállalva most először a Lokálnak szólalt meg.

Egy Audival ütött el egy 86 éves férfit Zuglóban, a Füredi utcában a 25 éves nő tavaly novemberben, majd segítségnyújtás nélkül továbbment. Az elütött idős férfi a helyszínen meghalt. A nőt két órával később egy szépségszalonban találták meg a rendőrök, éppen műszempillát csináltatott.

Azt mondta, esténként nehezen alszik el, állandóan az a nap jár az eszében, ami az életét örökre megváltoztatta. 

"Aznap valóban azért mentem a kozmetikushoz, hogy műszempillát rakassak fel, de időben elindultam, így nem siettem. A Füredi úton 55 kilométeres sebességgel haladtam, sajnos nem vettem észre, hogy elsodortam az álló troli takarásából kilépő bácsit. A csattanást nem hallottam, mert a kocsiban hangosan szólt a zene. Ezért nem álltam meg. Szó sincs arról, hogy szándékosan cserbenhagytam őt, hívő ember vagyok, nem egy megátalkodott gonosztevő. Súlyos tanulópénzt fizetek a hibámért, de a kokainnak nincs köze hozzá" – nyilatkozta a nő.

"Abban hibáztam, hogy cserbenhagytam a gyalogost, de nem követtem el bűnt. Bízom abban is, hogy az elhunyt bácsi rokonai megbocsátanak nekem. Számomra nagyon fontos volt a munkám, emiatt hagytam félbe az egyetemet. Most, hogy újra kint vagyok, szeretnék beszélni az üzlettársaimmal, és rendbe rakni a cégemet, ami csak velem életképes" – mondta Petra. 

Klára bevallotta: csupán alkalmanként fogyasztott drogot, a baleset előtt azonban tiszta volt.

Azt állítja, az igazságügyi orvos szakértői jelentés megerősítette, hogy a baleset pillanatában nem állt kábítószeres befolyásoltság alatt, ezért is védekezhet szabadlábon. Abban reménykedik, hogy a mostaninál sokkal enyhébb váddal, gondatlanságból elkövetett halálos közúti baleset okozásával gyanúsítják majd.

Ez egyelőre nem történt meg. A zuglói gázolás ügyében az elkövető továbbra is halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével, segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével, valamint – a tavaly áprilisi, másik eset kapcsán – kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklása vétségével és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével gyanúsítható megalapozottan – közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Rovatok