Index Vakbarát Hírportál

Az elmúlt harminc év összes kormánytagját és parlamenti képviselőjét elszámoltatná Gémesi pártja

2017. március 18., szombat 15:40 | aznap frissítve

Szombaton megtartotta első sajtótájékoztatóját a gödöllői polgármester, Gémesi György frissen bejegyzett pártja, az Új Kezdet. A politikus - aki a Magyar Önkormányzatok Szövetségének vezetője is - arról beszélt, hogy gyűlölet szítás és csatározások helyett egyesíteni szeretnék a nemzetet. 

Gémesi szerint addig nem lehet "átszerkeszteni" a gazdaságot, jól kezelni az egészségügyet, a közoktatást vagy a fiatalok helyzetét, amíg nem tesznek le új alapokat. Ennek érdekében jövő héten 

országos népszavazási kérdést nyújtanak be, amelyben azt fogalmazzák meg, hogy minden, 1987 és 2017 között hivatalt viselő kormánytaggal, országgyűlési képviselővel, polgármesterrel és közvetlen hozzátartozóikkal szemben indítson vagyonosodási vizsgálatot a NAV

- írja az MTI. Ez egyébként azt is jelenti, hogy Gémesi saját magát és családját is átvilágítaná, mert 1998 és 2006 között az MDF tagja és parlamenti képviselője volt. 

 A politikus arról is beszélt, hogy az új párt jobbközép irányultságú, de tagjaiban van egy kevés a konzervatív, liberális és szociáldemokrata értékrendből is. Gémesi szerint az Új Kezdet országos lefedettségű, de több tagjuk csak októberben fog színre lépni, mert tartanak a személyüket, illetve településüket érő retorzióktól. 

Gémesi azt is elmondta, hogy szeretnék felszámolni a jobb oldali-baloldali éles szembenállásnak, a pártja mellett pedig országos politikában jártas szakértők állnak. 

Rovatok