Index Vakbarát Hírportál

12 évet is kaphat a fegyverarzenált tartó tatabányai testvérpár

2017. március 27., hétfő 10:14

Robbanóanyaggal való visszaélés és lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés miatt emelt vádat A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség egy előzetes letartóztatásban lévő 29 éves férfival, és a szabadlábon lévő, 26 éves lánytestvérével szemben -írja a Magyarország Ügyészsége.

A férfi Budapesten lakott albérletben, illetve a testvére engedélyével használta annak tatabányai garázsát. A férfit korábban a bíróság robbanóanyaggal visszaélés bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, de amint 2013-ban letelt a próbaidő, ismételten különböző haditechnikai eszközöket, lőszereket, lőszeralkatrészeket gyűjtött, és azokat – a testvére tudta nélkül – a garázsban, illetve a budapesti otthonában tárolta. 

Lefoglalt lőszerek Tatabányán - TEK

A férfi a tatabányai garázsban 2016. február másodikáig engedély nélkül robbanószereket, robbantószereket, robbantáshoz használatos eszközöket, aknagránátokat, egyéb haditechnikai eszközöket, lőport, préselt TNT-t, aknavetőket, tüzérségi lövedékeket, lőszereket és lőszerelemeket, sérült gyújtószerkezettel ellátott aknavető- és tüzérségi gránátokat, illetve detonátor csészéket tartott.  ezen kívül budapesti lakásában jogosulatlanul lőfegyvert, gépágyú zárszerkezetet, töltényeket, valamint katonai pirotechnikai eszközöket tárolt.

A férfi testvére a tatai házában szintén engedély nélkül tartott gépkarabély töltényt, töltényeket, valamint egy darab TNT típusú robbanóanyag töltetet tartalmazó kézigránátot.

A halmazati szabályok miatt 2 évtől 12 évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható. A testvérek büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Járásbíróság dönt.

Rovatok