Index Vakbarát Hírportál

Hét és fél évet kapott a gyerekeket molesztáló rendőr

2017. március 31., péntek 08:27

2015 márciusában számoltunk be arról, hogy K. József, volt rendőralezredest bíróság elé állították. A vád szerint megerőszakolt egy 13 éves kislányt. Az elsőfokú ítélet 2016-ban született meg: 10 éf fegyház. A másodfokú ítélet pedig 2017 március végén: a Blikk információi szerint 7 év hat hónap börtönbüntetést kapott.

Teol.hu korábbi cikke szerint a férfi bűnmegelőzési tábort szervezett, de az előadáson végül inkább mélylélektani feladatokat végeztetett a gyerekekkel, családi problémákat hozatott a gyerekekkel a felszínre, majd segítség nyújtás ürügyén megpróbált közelebb kerülni hozzájuk. Többször fehérneműket vásárolt a gyerekeknek, szexuális tartalmú, vagy arra utaló beszélgetéseket kezdeményezett. Emellett a képzéseken és táborokban, az előadások közötti estéken összesen 21 kiskorú lánnyal intimebb kapcsolat kialakítására is törekedett. Két lánnyal közös megegyezéssel szexuális kapcsolatot létesített, egyikük még nem volt 18 éves. „További hat lánnyal szeméremsértő cselekményeket végzett, egyikük még nem volt 14 éves" - írta a lap 2014-ben.

A Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa zárt tárgyalás után hozott ítéletet 2016-ban: a bíróság a férfit 10 év fegyházbüntetésre ítélte, emellett végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, illetve egyéb tevékenységtől, ahol 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné. Az első fokú ítélet nem volt jogerős, fellebbeztek.

A Blikk pénteki cikke szerint a Fővárosi Ítélőtábla zárt ülésén hozta meg a másodfokú ítéletet: a volt rendőr 7 év 6 hónapos börtönbüntetést kapott. "10 év fegyházról 7 és fél év börtönre, valamint a 10 év közügyektől való eltiltást 8 évre csökkentették. Bár tudomásul kell vennünk, ez nem azt jelenti, hogy az ügyfelem elkövette, amivel vádolják" - mondta a lapnak a férfi védője.

Rovatok