Index Vakbarát Hírportál

Állítólagos aranytömböt vett, majd magára hagyta a lakásában az eladót

2017. április 1., szombat 08:21

A világ legnaivabb emberei dokumentumsorozatunk mai részében:

A jóhiszemű aranyvásárló.

A történet Budapest XI. kerületében, Újbudán játszódik. Főszereplője:

Ja, és egy erkély.

A kamaradarab egyszerűségű történet Vevő lakásán, kisebb részben a lakása előtt és erkélyén játszódik.

A lakás a hatmillió forint és az aranytömb(nek látszó tárgy) tulajdonoscseréjének a helyszíne. Vevő ide hívta fel Eladót, majd miután a tranzakciót lebonyolították, Vevő innen indult el, hogy bevizsgáltassa az az aranytömb(nek látszó tárgy) valódiságát. Hogy miért csak ekkor, vásárlás után, az eléggé rejtélyes, és a választ balladai homályban hagyja a . Hogy miért hagyta ehhez fenn a lakásában Eladót, az szintén eléggé rejtélyes, és a válasszal szintén adós marad a .

Ami biztos: amint Vevő a kocsijához érkezett, gyanús lett neki az aranytömb. (Ismét furcsaság: miért csak akkor, illetve ha csak akkor, akkor miért akarta mégis bevizsgáltatni? Netán leejtette, és lepattogzott a széle? Vagy felfedezett rajta egy Made in China feliratot? Szintén nem tudjuk meg.)

A lakásában egyedül hagyott Eladó ekkor lett neki gyanús. Felnézett az otthonához, talán az eset folytán először foghatta el valami rossz érzés. És ekkor azt látta, hogy Eladó éppen azon tüsténkedik, hogy az erkélyéről átmászva megpróbáljon a szomszéd lakásba betörni. (Eladó tehát Vevőre akart tromfolni hülyeségben: otthagyták egy üres lakásban, de nem azt akarta kifosztani – aligha hihető pedig, hogy ahol van készpénzben hatmillió egy kamu aranytömbre, ott ne akadna még ez-az –, hanem megpróbált a szomszédba átjutni.)

Ekkor úgy döntött, ideje cselekedni, hívta a rendőröket, akik a tettenérés esetét foganatosították. A rendőrségen kiderült, hogy Eladót már több elfogatóparanccsal keresik, csalás és zaklatás is van a számláján, ami most újabb gyanúsítási tétellel bővült. Kihallgatták, letartóztatnák.

Ki volt a nagyobb hülye?

  • 4552
    Vevő, aki kamu aranyat vett, majd otthagyta a lakásában Eladót
  • 3943
    Eladó, aki nem elégedett meg a hatmilliós csalással, majd nem azt a lakást akarta kifosztani, ahová már úgyis bejutott

Rovatok