Index Vakbarát Hírportál

Orbán a légicsapásról: Fontos a biztonság, például migrációs kérdésben is

2017. április 7., péntek 10:44 | aznap frissítve

Orbán Viktor az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyáravatóján mondott néhány mondatot a szíriai fejleményekről. A miniszterelnök arról beszélt, hogy "az éjszakai világpolitikai fejlemények aláhúzzák annak jelentőségét, hogy a biztonság és a rendezettség milyen fontos. Magyarországnak - legyen szó háború, fegyverkezés, béke vagy migráció kérdéséről".

Mindig az a legfontosabb, hogy az itt élő emberek és az itt működő beruházások biztonságban legyenek, és ebben nem ismerünk kompromisszumot

- jelentette ki Orbán Viktor.

A 24.hu megkérdezte a Külgazdasági és Külügyminisztérium véleményét arról, hogy az Amerikai Egyesült Államok légitámadást intézett a szíriai kormányerők ellen.

A magyar külügy elítél minden vegyifegyver-támadást, és úgy látja: a szíriai konfliktust mihamarabb tárgyalásos úton kell rendezni. A tárca szerint mindent meg kell tenni ezért, hogy a Szíriában élőknek ne kelljen ilyen szörnyűségeket átélniük.

A tárca megismételte korábbi álláspontját: az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet le kell győzni. Amíg ez nem történik meg, addig a térségben nem lesz béke, és az illegális bevándorlás is folytatódni fog.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium szerint a  hosszú távú béke megteremtésének alapvető feltétele az amerikai és az orosz fél együttműködése.

Rovatok