Index Vakbarát Hírportál

Lövés dördült a Kazinczy utcában

2017. április 12., szerda 21:53

Lövöldözés volt szerda este Budapest VII. kerületében, a Kazinczy utcában. Szemtanúk beszámolóiból úgy tudjuk, hogy a Start nevű kocsma tulajdonosa lőtt rá a szórakozóhely előtt drogot vagy legalábbis drognak mondott dolgokat áruló öt dílerre egy gázpisztollyal. 

Úgy tudjuk, hogy egy lövés dördült, amiről helyszíni beszámolók szerint hallatszott, hogy nem éles lőfegyverből jött a hang. Később a rendőrség is megerősítette, hogy a tulaj gázpisztollyal lőtt annak az öt személynek az irányába, akikkel „szóváltásba keveredett”. Mindenesetre az utcában és a  szomszéd street food udvarban kisebb pánik tört ki a lövés után, az emberek az udvar hátuljában lévő kertbe szaladtak. Mostanra viszont megnyugodtak a kedélyek.

A lövésre az utcában lévő járőrök odasiettek, és a BRFK közlése szerint hat személyt állítottak elő, vagyis nagy valószínűséggel az öt „dílert” és a kocsmatulajdonost is. Személyi sérülés nem történt.

Csütörtök reggel sikerült beszélnünk a Start kocsma tulajdonosával, aki rálőtt az kocsmája előtt ácsorgó öt fiatalra, akik állítása szerint hónapok óta zaklatták és fenyegették a kocsma tulajdonosait és vendégeit és lisztet és sütőport árulnak drognak álcázva, ezzel is zavarva a kocsma forgalmát. Azt mondta, el akarta küldeni a kocsma elől az öt férfit, akik amúgy korábban egy üveget dobtak be a kocsmájába az ajtón át. Ebből veszekedés majd dulakodás lett, ennek keretében lőtt feléjük a gázpisztollyal. A férfi az éjszakát a rendőrségen töltötte, garázdaság miatt indul majd ellene eljárás, bár értelmezése szerint önvédelemből lőtt. 

Rovatok