Index Vakbarát Hírportál

Piros tojás, fehér nyuszi, locsolásért jár egy... garázdaság elkövetésének gyanúja miatti eljárás

2017. április 15., szombat 10:40

Kőbányán buszozva,
házaspárt láttunk ma,
el akartak hervadni,
odamentünk locsolni.

Talán így meséli majd el a péntek délután történteket az a két férfi – ha majd egyszer hazakerülnek –, akik péntek délután a 68-as BKV-buszon, a kőbányai Kozma utcában szóba elegyedtek B. Ferenccel és feleségével. Pontosabban nem is szóba elegyedtek, hanem húsvéti üzemmódba helyezték magukat.

Zöld erdőben jártam,
két őzikét láttam,
az egyik kacsintott,
ide a forintot!

– még az is lehet, hogy ezzel a verssel. De az biztos, hogy megszólították a házaspárt azzal, hogy az asszonyt szeretnék húsvét alkalmából meglocsolni. A házaspár viszont nem akarta ezt, amiből szóváltás, majd dulakodás lett a férfiak között, ez később kölcsönös pofozkodásba ment át. Vélhetően a túlerő miatt a férj egy idő után harcmodort váltott, és azt is elszavalhatta volna, hogy:

Van nekem egy kicsi bicskám,
Kölni nincsen benne,
Ha én azt most elővenném,
Röhögés nem lenne.

Az viszont biztos, hogy a kést elővette B. Ferenc, ennek köszönhetően két támadó abbahagyta bántalmazását.

Mint a rendőrség közleményéből kiderül, a X. kerületi rendőrök a három férfit a helyszínen elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra. Az ügyben garázdaság gyanúja miatt indult eljárás, a férfiak elszámoltatása folyamatban van. Egyelőre aligha nagy öröm nekik az élet, pedig hát ismerjük a dalt, hogyaszongya:

Húsvét napja csupa öröm,
A sok kislányt megöntözöm.
Hideg kútvíz szoknyájukra,
Piros tojás a markunkba!

Rovatok