Index Vakbarát Hírportál

Botka beperli azokat, akik Rolex-gyűjteményt tulajdonítanak neki

2017. május 2., kedd 17:12

Rolex-baloldalról beszélt a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Dömötör Csaba a parlamentben azután, hogy a Ripost nevű lap az állítólagos luxusóra-imádatával támadta Botka Lászlót. 

A lap azt sugallta, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltjét Rolex Lacinak becézik Szegeden, mert annyira vonzódik a luxusórákhoz, és a lap fotókkal illusztrálta, milyen sok órája van Botkának. A KDNP-s Hollik István ezen felbuzdulva a keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje többmilliós luxuskarórákat visel, "és a hírek szerint nem is egy, hanem több Rolex órája is van, Szegeden ezért hívják Rolex Lacinak".

Botka azt mondta az Indexnek, hogy mindez "aljas hazugság", ezért pert indít az ezt leközlő médiumok ellen. "Szó sincs semmilyen óragyűjteményről", egyetlen Rolex-órája van ugyanis

négy évvel ezelőtt kaptam a 40. születésnapomra a feleségemtől.

Mivel Botka ezt tehát a főorvos feleségétől kapta, azt mondta, nem tudja, mennyibe került, ezért nem is szerepel a vagyonnyilatkozatában. Azt pedig nem érti, milyen más órákat mutatott be az újság neki tulajdonítva.

Botka felháborítónak tartja, hogy a "fideszes hazugsággyár hazugságokkal támadja folyamatosan", de örül annak, hogy a bíróságon sorra buknak el ezek az állítások. Éppen most kedden nyert egy sajtópert, amely szerint eltitkolta a terepjáróját, miközben papírokkal tudja igazolni, hogy két éve a főorvos felesége tulajdona, főként ő is használja.

Botka ezért azt ajánlotta a "fideszes hazugsággyárnak", hogy kutassák inkább Orbán Viktor vagyonnyilatkozatát, amelyben az szerepel, hogy a miniszterelnöknek 700 ezer forint a vagyona. 

Rovatok