Index Vakbarát Hírportál

Kunhalmi: A Fideszben bevett szokás az erőszak alkalmazása

2017. május 7., vasárnap 13:01

Az MSZP szerint Magyarországon nem válhat normává a fizikai erőszak alkalmazása.  

Kunhalmi Ágnes, a párt budapesti elnöke, parlamenti képviselője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón az MTI beszámolója szerint úgy fogalmazott, a "fideszes gyűlölet- és erőszakkultúra újabb áldozatot szedett", amikor a XI. kerület egyik fideszes alkalmazottja "megráncigált" egy újságírót egy "hivatalos kormányzati rendezvényen".

Mint beszámoltunk róla, a 444 újságírója csütörtökön csütörtökön Simicskó István honvédelmi és Varga Mihály gazdasági miniszter nyilvános fórumáról akart anyagot készíteni a XI. kerületi Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban. Először azt tiltották meg neki, hogy felvételeket készítsen, majd a fórum végén nem engedték vissza a terembe egy eszközéért.

Az esemény egyik szervezője, Szabó László, az újbudai Fidesz tagja, az önkormányzat kabinetvezető-helyettese ki is csavarta a 444 riporterének kezéből a telefonját, elkezdte lökdösni, aztán megragadta a karját és kirángatta az épület elé. A lap feljelentést tett a rendőrségen. A Fidesz fél nap után egy mindent tagadó, és támadó nyilatkozattal jelentkezett, és bejelentették, ők is feljelentést tesznek.

Az MSZP tiltakozik annak a gyakorlatnak meghonosítása ellen, amelyet a "putyini és erdogani világban szoktunk tapasztalni" - mondta most Kunhalmi Ágnes. Nem is tartja véletlennek, hogy ez megtörténhetett, mert a

Fideszben bevett szokás az erőszak alkalmazása, a Fidesz egy erőszakos párt.

Kunhalmi Ágnes példaként említette, hogy korábban kopaszokkal próbálták megakadályozni párttársát politikai jogai gyakorlásában, továbbá - folytatta - Orbán Viktor miniszterelnök saját női politikustársát alázta meg úgy, hogy a "legedzettebb politikusoknak is kifordult a gyomra".

Rovatok