Index Vakbarát Hírportál

Mészáros Lőrinc cége nem tartotta a határidőt, már nem ő építi a gellérthegyi villát

2017. május 8., hétfő 07:39 | aznap frissítve

Mivel másfél évet csúsztak az átadással, már nem Mészáros Lőrinc cége építi Szíjj László villáját a Gellért-hegyen. A kivitelező a megrendelő, Szíjj László cége lett, írja a Népszava.

A felcsúti polgármester építési vállalkozása, aMészáros és Mészáros Kft. 2014 novemberében kezdte meg a háromszintes ház építését a Bérc utca 6/b alatt. 2016 áprilisának végén a vakolásnál tartottak, de a ház azóta sem készült el. A 2015-ben érvényes tájékoztató tábla az átadást még 2015 negyedik negyedévre ígérte, a jelenlegi már 2017. június 26-ra valószínűsíti.

A beruházást az épület tulajdonosa, a Tief Terra Kft. fejezi be fővállalkozóként, ő egyben a kivitelezés megrendelője is . Az 1620 négyzetméteres, panorámás gellérthegyi telket 2012 decemberében szerezte meg Szíjj László cége a fővárosi önkormányzat által lebonyolított árverésen. Az árverés előtt nem sokkal alapított másik pályázó az árverés előtt pár perccel indoklás nélkül visszalépett, az értékes budai telekhez így a Tief Terra minimális áron, 376 millió forintért jutott hozzá.

Először a Tief Terráról sem lehetett tudni, hogy kinek az érdekeltsége. Kezdetben német, majd svájci cégekhez is tartozott. A céget 2016 januárjában adták el a korábban ismeretlen, tiszakécskei Szíjj Lászlónak. A fontos állami megrendeléseket teljesítő Duna Aszfaltot vezető Szíjj László a Forbes 2016-os listáján a 6. leggazdagabb magyar vállalkozó 120 milliárdos vagyonával, az építési vállalkozó a Napi.hu 2017-es listáján viszont csak a 21. helyen szerepel 40 milliárddal. A Körösaszfalt Zrt. révén közvetetten hozzá kapcsolódó Magyar Építők Zrt. végezheti az utóbbi évek egyik legnagyobb állami megrendelését, a 150 milliárdos új Puskás Ferenc Stadion felépítését. A Körösaszfalt vezérigazgatója a 27 éves Pálffy Balázs, aki Mészáros Lőrinc vőjelöltje.

Rovatok