Index Vakbarát Hírportál

Bayer Zsolt: Bocsi mindenkitől, én hülye vagyok

2017. május 9., kedd 09:26 | aznap frissítve

Bocsi, mindenkitől elnézést, aki rettenetesen megijedt az én borzasztó provokációimtól. (...) Mer' én hülye vagyok, ez a szomorú hírem van, engem tényleg lehet provokálni. 

- ezekkel a szavakkal kért a maga módján bocsánatot Bayer Zsolt, aki a Karc FM rádióban azt mondta: a parlamentben tüntető civileket a taknyukon és a vérükön kell kirángatni az épületből és ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat.

Az Echo tévé sajtóklubjában Bayer arról beszélt: visszahallgatta a rádiófelvételt, amelyen hosszú percekig arról beszélt, hogy a kormányoldalnak most nyugodtnak kell maradnia, nem hagyhatják magukat provokálni. A végére azonban annyira fölspannolta magát, hogy elmondta az ominózus kijelentéseket. Az őt feljelentő Széll Bernadettől viszont azt kérte: ne csak nála vegye észre az ilyen kijelentéseket, hanem a tüntetőtársainál is. 

Bayer a Magyar Időkön megjelent publicisztikájában nem bocsánatot kér, csak felsorolja, szerinte milyen agresszív a másik oldal. Az elmúlt lassan egy hónap kormányellenes tüntetéseinek immáron szinte természetes velejárója lett nemcsak a verbális, hanem a lehető legigazibb erőszak, írja. Megtámadják a rendőröket, dobálják, provokálják őket, megtámadják a Fidesz-székházat, a Parlamentet, a Köztársasági Elnöki Hivatalt, engedély nélkül lezárják Budapest legforgalmasabb közlekedési csomópontjait.

Ellenzéki tüntetésen "Orbán geci, Áder nyeli" transzparenst mutatnak fel, sorolja tovább Bayer a cikkben. A Pesti Srácok újságírónőjét lekurvázzák, lökdösik, csikket akarnak elnyomni a „pofáján”. A 24.hu két „újságírója” (idézőjel Bayer Zsolttól) kiírja a Facebookra, hogy lámpavasra akarják húzni Ómolnár Miklóst és Bayer Zsoltot. „Úgyis megbaszlak!” – üzeni a választáson alulmaradt MSZP képviselője a győztes fideszesnek, aki történetesen egy 70 év körüli hölgy. A jobbikos Szilágyi György veréssel fenyegeti meg Dömötör Csaba államtitkárt a parlamentben és azt kiabálja neki, hogy „Gyere ki, úgy nyakon baszlak, hogy leszáll a fejed”.

Bayer szerint ilyenkor sem Szél Bernadett, sem a sajtó egyik fele nem lát okot a megszólalása. Bayer szerint ha mondjuk az Egyesült Államokban mások behatolnának a parlamentbe és engedély nélkül,  "békésnek álcázott erőszakkal" megakadályoznák a munkát, "akkor bizony jönne a takony és a vér". "Mert ezt csak itt lehet büntetlenül megcsinálni. S a legfontosabb: nekünk még az igazság sem szaladhat ki a szánkon felháborodásunkban, mert az félelmetes erőszak" - írja Bayer Zsolt.

Bayer megszólalását az Index által hétfőn megkérdezett fideszesek egy része is soknak tartotta, de volt, aki azt mondta: őt így szeretik.

A fideszeseknek sem tetszett Bayer civilverő ámokfutása

Hétfőn letette az esküt, az újabb öt évre megválasztott Áder János államfő. Beszédében Áder is szóvá tette a közélet és a közbeszéd jelenlegi állapotát. Azt mondta: ebben mindig nagyobb a kormányzók, jelen esetben a fideszesek felelőssége.

Rovatok