Index Vakbarát Hírportál

A debreceni vereség után lemondott az MSZP megyei elnöke

2017. május 9., kedd 09:04

A Magyar Nemzet értesülései szerint a vasárnapi debreceni időközi választáson elszenvedett csúfos vereség után lemondott Huszka Imre, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke. Huszka megerősítette a lap információit, mint mondta, vállalja a személyes felelősséget.

Mint megírtuk, a választást a Fidesz-KDNP jelöltje, Türk László nyerte meg 58 százalékkal. Második helyen a Jobbik végzett, a DK pedig megelőzte a szocialisták jelöltjét, Pásztor Patrikot. A választást megelőzően komoly vita alakult ki az MSZP és a DK között, egymást vádolták, amiért nem tudtak egyezségre jutni, végül mindkét párt önállóan mérette meg magát.

Az MSZP a számára kudarcos eredményt úgy magyarázta: "az MSZP úgy döntött, hogy ezen a megmérettetésen egy 21 éves egyetemista fiatalembernek, Pásztor Patriknak ad lehetőséget arra, hogy politikai tapasztalatot szerezzen. Az eredménnyel nyilván nem lehetünk elégedettek, de Pásztor Patrik helytállásával igen".

A DK közleményében azt írta a választás után, hogy "ellenfeleinket és barátainkat egyaránt arra kérjük, hogy vonják le a szükséges következtetéseket."

Rovatok