Index Vakbarát Hírportál

A magyar titkosszolgálatok nem tudnak arról, hogy Orbán zsarolható lenne

2017. május 10., szerda 12:42

A titkosszolgálatok az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát arról tájékoztatták: Orbán Viktor miniszterelnökkel kapcsolatban semmilyen terhelő adat, információ nem áll rendelkezésre – írta az MTI. Erről számoltak be a szerdai zárt ülés után a testület tagjai a sajtónak.

Az MSZP múlt pénteken jelentette be: kezdeményezik, hogy a nemzetbiztonsági bizottság hallgassa meg Orbán Viktor miniszterelnököt és Gyurcsány Ferenc DK-elnököt, miután a volt miniszterelnök azzal vádolta meg a jelenlegi kormányfőt, hogy az orosz állam titkos információkkal zsarolja őt.

Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke sajnálatosnak nevezte, hogy a jogállamiságot és a parlamentarizmust nem tisztelve sem a kormányfő, sem Gyurcsány Ferenc nem jelent meg a testület ülésén.

Az ülésen jelen lévő szolgálatok vezetői azt a tájékoztatást adták, hogy 1990 óta hivatalban lévő magyar miniszterelnökkel kapcsolatban a nemzeti szuverenitást érintő biztonsági kockázat nem merült fel – mondta a bizottság elnöke.

Gyurcsány kijelentésére reagálva korábban a Fidesz azt javasolta, hogy a volt miniszterelnököt hallgassa meg a parlament egészségügyi bizottsága, Botka László pedig azt mondta: ha Gyurcsány nem tudja bizonyítani, amit állít, akkor távoznia kell a közéletből.

A cikk megjelenése után a DK közleményt adott ki, amiben azt írják, Gyurcsány Ferenc azért nem ment el a bizottsági ülésre, mert Molnár Zsolt bizottsági elnök azt mondta, Németh Szilárdtól úgy tudja, Orbán nem fog megjelenni.

Rovatok