Index Vakbarát Hírportál

Havas Henrik képviselő lett

2017. május 14., vasárnap 22:39 | aznap frissítve

Molnár Csaba független jelöltet választották meg a Kisorosziban tartott vasárnapi időközi választáson a település polgármesterévé - közölte az MTI. Az ezerfős Pest megyei település vezetéséért három független és egy munkáspárti jelölt indult. Molnár Csaba 217, Nádasdi-Csontos Elek 152, Greff Gyuláné 122 és Pálmai Ferenc, a Magyar Munkáspárt jelöltje 5 szavazatot kapott.

A négy képviselői helyre Benedek Károlyt 284, Havas Henriket 253, Surányi Pétert 180 és Kovács Sándort 178 szavazattal választották meg a település lakói. Mind a négy képviselő független jelöltként indult. A négy képviselői helyért tizenöt jelölt mérette meg magát.

A Pest megyei községben azért kellett időközi önkormányzati választást kiírni, mert a képviselőtestület négy tagjából hárman még január 18-án megszavazták a testület feloszlatását. A választási törvény értelmében ezért 100 napon belül új képviselő-testületet és polgármestert kellett választania a településnek.

"Sehogy nem készülök, nem kampányolok. A többi jelölt röplapját megnézem, de én nem készítettem. Úgy gondolom, hogy nekem már nem kell bemutatkoznom" - nyilatkozta a Blikknek Havas.

Rovatok