Index Vakbarát Hírportál

Ma kiderül, képviselő lesz-e Havas Henrik

2017. május 14., vasárnap 07:46

Két településen rendeznek ma időközi önkormányzati választást: Kislétán polgármestert, Kisorosziban pedig községvezetőt és képviselőket is választanak, írja az MTI.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert a Nyíregyházi Törvényszék 2017 januárjában meghozott ítéletével méltatlannak mondta ki a polgármesteri tisztségre a független Madácsi Imrét. Az 1900 lelkes községben a településvezetői tisztségért négy független jelölt indul, valamint egy jelölt a Fidesz, egy pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A névjegyzékben közel 1400 választó szerepel.

A Pest megyei Kisorosziban a képviselő-testület január 18-án feloszlatta magát, ezért kellett időközi önkormányzati választást kiírni. A mintegy ezerfős település vezetéséért három független, és egy Magyar Munkáspárt által indított jelölt verseng. A négy képviselői helyért tizenöt jelölt indul, a választói névjegyzékben mintegy 800-an szerepelnek.

Itt indul független képviselőjelöltként Havas Henrik. "Sehogy nem készülök, nem kampányolok. A többi jelölt röplapját megnézem, de én nem készítettem. Úgy gondolom, hogy nekem már nem kell bemutatkoznom" - nyilatkozta a Blikknek Havas.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Vasárnapra két időközi települési nemzetiségi választást is terveztek: a Pest megyei Tápiószecsőn és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Lónyán roma települési nemzetiségi képviselőket választottak volna, a voksolások azonban jelöltek hiányában elmaradnak, így a településeken legközelebb csak 2019-ben lehet roma nemzetiségi önkormányzatot alakítani.

Rovatok