Index Vakbarát Hírportál

Alsónémediben fogták el a román gyilkost

2017. május 17., szerda 10:27

A német rendőrök gyilkosság miatt keresték a román férfit, akit Alsónémediben fogtak el a magyar nyomozók - közölte a Police.hu. 2016 decemberében keresték meg a németek azzal a magyar rendőrséget, hogy segítsenek felderíteni egy Németországban történt emberölés egyik elkövetőjét.

A gyanú szerint a 24 éves férfi társaival 2016 májusában Rajna-vidék-Pfalz tartományban betört egy egyedül élő 86 éves asszonyhoz, akit brutálisan bántalmaztak, és értékei átadására kényszerítettek. Az idős nőt életveszélyes állapotban hagyták magára, belehalt elszenvedett sérüléseibe. A 24 éves férfi társait a német rendőrök elfogták, a román állampolgárságú gyanúsított azonban ismeretlen helyre szökött, ezért európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztályának munkatársai megállapították, hogy a férfi Németország, Ausztria, Magyarország és Románia között váltogatja tartózkodási helyét. A magyar rendőröknek 2017. május elején jutott a tudomásukra, hogy a keresett személy Magyarországra érkezett.

Összehangolt rendőri akcióban május 15-én, kora este Alsónémediben elfogták, és őrizetbe vették. Németországi átadásáról a későbbiekben születik döntés.

Rovatok