Index Vakbarát Hírportál

Egy független mögé álltak be a baloldali pártok Gyulán

2017. május 19., péntek 13:31 | aznap frissítve

Gyulán vasárnap a 8. számú egyéni választókerületiben időközi képviselőválasztás lesz, mivel a három éve megválasztott fideszes Balogh Lajos februárban elhunyt. A képviselői helyért mostanáig hat jelölt indult, köztük a Fidesz-KDNP színeiben Kiss Szabolcs, a függetlenként, de MSZP-s és Együttes támogatással induló Megyeri György Roland, és Máthé Zoltán, a DK jelöltje.

Csütörtökön Megyeri György Roland visszalépett, a Gyulai Hírlap tudósítása szerint fontosnak tartja az együttműködést, ezért arra kérte támogatóit, hogy a Gyulai Városbarátok Körének jelöltjét, Bagi Csillát támogassák szavazataikkal.

Pénteken a DK az MTI OS-en keresztül adott ki közleményt, amelyben azt írták, hogy ők is visszaléptetik jelöltjüket, Máthé Zoltánt, mivel úgy vélik, hogy a Fidesz jelöltje ellen minden választókerületben csak egy demokratikus ellenzéki jelöltet szabad indítani. Majd azt írják, hogy akinek elege van a városban a Fideszből, vasárnap támogassa Bagi Csillát, a Gyulai Városbarátok Körének jelöltjét.

Ez azt jelenti, hogy

az MSZP, a DK és az Együtt is beállt egy függetlenként induló jelölt, Bagi Csilla mögé.

A választáson mellesleg indul még a Magyar Munkáspárt (Dandé András Endre) és a Haza nem eladó mozgalom (Kiss Ibolya Brigitta) jelöltje is. A névjegyzékben 2662-en szerepelnek.

(Megjegyzés: Korábban azt írtuk, hogy a DK megtrollkodta az időközi választást, mert egy másik független jelölt mögé állt be, mint az MSZP és az Együtt. A csütörtöki gyulai sajtótájékoztatón elhangzottakról, tehát Megyeri György Roland visszaléptetéséről azonban sem az MTI nem tudósított, sem pedig az MSZP nem adott ki közleményt, továbbá egyik párt Facebook oldalán sem szerepelt információ, mindössze a Gyulai Hírlap tudósított róla. A tévedésért elnézést kérünk.)

Rovatok