Index Vakbarát Hírportál

Hadházy: Ha Al Capone megbukott, Orbán is meg fog

2017. május 20., szombat 14:19 | aznap frissítve

Szombat délután korrupcióellenes tüntetést szerveztek Felcsútra, annak alkalmából, hogy a Nemzeti Választási Bizottság a hét elején hitelesítette a korrupcióról szóló népszavazási kérdést. A Pancho Arénához szervezett tüntetésen néhány százan vettek részt. Vágó szerint ez a tüntetés a korrupciós bűncselekmények elévüléséről szóló népszavazási kezdeményezés kampánynyitója. 

A tüntetésen részt vettek a Quaestor-károsultak, és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái is. Utóbbiak olyan nemzeti konzultációs íveket töltetnek ki az emberekkel, amelyekben azt kérdezik: mennyi pénzt kellene ellopni. 

Szarrá lopják az országot

A tüntetés elején Vágó Gábor beszélt, aki azt mondta, hogy "a saját pénzünkből vásárolják fel a saját országunkat". Szerint több millió tisztessége ember van, aki fél, nem merik kimondani, hogy 

szarrá lopják az országot. 

Vágó szerint népszavazással kell elzavarni a kormányt. Úgy látja, Mészáros Lőrinc úgy viselkedik, mint Döbrögi, mintha övé lenne az ország. 

Vágó beszéde után azt skandálta a pár száz fős tömeg, hogy "Orbán, takarodj", "elég volt a lopásból", illetve, hogy "Mocskos Fidesz". A tömeg Orbán Viktor házához ment, hogy ajándékot adjanak át a miniszterelnöknek. A tüntetők Orbán Viktor fejével kinyomtatott játékpénzt vittek a miniszterelnök házához. A pénzt a levegőbe dobták, majd felszedték, ezzel szimbolizálva, hogy vissza fogják venni, amit elloptak tőlük - mondta Vágó. 

Orbán házát néhány fős rendőrsorfal védte, bár a kormányfő nem volt otthon, nemrég a Fidesz szlovén testvérpártjának kongresszusán beszélt.

Soros-bérencek

A demonstrálók ezután Felcsút főutcáján végigvonulva Mészáros Lőrinc önkormányzatához érkeztek. Tudósítónk szerint több helyi lakos érdeklődve figyelte az eseményeket, mosolyogva videózták a tüntetőket, nem úgy tűnt, mintha zavarná őket a demonstráció. Vonulás közben a tüntetők azt is skandálták: "Soros-bérencek vagyunk!". 

Az önkormányzat kerítésére egy fideszes molinót feszítettek, melyen az "Üdvözöljük a Soros-fiúkat" szöveg volt olvasható. Tudósítónk szerint a tüntetésen a nemek aránya körülbelül fele-fele arányban oszlott meg férfiak és nők között, de úgy látszik, a Fidesz a Soros-lányokat valamiért nem akarta üdvözölni. 

A tüntetés a Mészáros és Mészáros Kft. székházánál folytatódott, ahová szintén kifeszítették a Soros-fiúkat üdvözlő molinót. 

Mészáros kellően hülye ahhoz, hogy ne önállósodjon. Orbán nem szereti a nála okosabb embereket, ezért vette maga mellé Mészárost, aki egy pénztáros, nem egy létező vállalkozó.

- mondta Vágó a Mészáros cég épületénél. A tüntetők továbbvonultak, a menetet egy kisbusz kíséri, ahonnan felcsendült a halszagú imázsdal is. 

Vágó Gábor kitölti a Kutyapárt Nemzeti Konzultációs ívét

A menet ezután Mészáros Lőrinc házához érkezett, ahol a tüntetőket vízzel és pogácsával várták a polgármester cégének emberei. 

Al Capone és az orosz medve

A tüntetés végén beszédet mondott többek közt Hadházy Ákos. Az LMP társelnöke szerint

ha Al Capone megbukott egy kis adócsalással, úgy a miniszterelnök is meg tud.

Meg fogják fogni a kétes ügyeket és tenni fognak a kormánypropaganda ellen, ami egyébként ugyanúgy korrupció - mondta Hadházy, míg Vágó úgy fogalmazott: Európa nélkül Magyarország visszasodródik az orosz medve karjaiba.

Juhász Péter, az Együtt elnöke is beszédet mondott. Arról, hogy "a korrupció szó nem írja le a mai valóságot, ma már nyílt rablás történik, elrabolják a közös vagyonunkat. Felcsúton nincs olyan cég ami nem Orbáné, nincs olyan föld, ami nem Orbáné, Mészároson, Tiborczon vagy bárkin keresztül. Orbán a családján keresztül foglalja el az országot. 2018-ban muszáj kormányt váltani és rögtön utána következnie kell az elszámoltatásnak. Ezek a politikusok valójában bűnözők. Orbán azért nem akar Európához tartozni, hogy korlátlanul sajátíthassa ki az országot, és ezert keresi olyan politikusok kegyét, mint Erdogan vagy Putyin."

Dobjuk levegőbe a pénzt, amit ellopnak tőlünk

 Szabó Tímea szerint 2018-ban igenis lehet kormányváltás, mert akár ebben a rendszerben is leváltható Orbán. Szabó Tímea beszélt a fóti gyerekotthonról, amely helyén a megszüntetés után Mészáros Lőrinc tervez wellness-hotelt építeni. "A hatalom olyan helyekre akarja a gyerekeket szállítani, amik már túlzsúfoltak és alkalmatlanak több gyerek befogadására. Azért kell kormányt váltani 2018-ban, hogy végre ne a legszegényebbekkel, elesettekkel szórakozzanak."

 Az MSZP-ből januárban kilépett Demeter Márta is a korrupcióra hegyezte ki beszédét:

Elképesztő méretű korrupciós rendszert építettek ki Orbánék és a hozzájuk köthető klánok.

"Nincsen már törvényszolgáltatás, hanem csak a Fidesz védelme. Orbán miatt semmi garancia nincs arra, hogy a személye nem jelent nemzetbiztonsági problémát." - mondta a politikus. "Az EU-s források Magyarország fejlesztésére vannak, nem pedig a saját meggazdagodásukra. Meg kell teremteni 2018-tól azt a helyzetet, amiben az embereknek ismét lesz kontrolljuk a politikusok felett. Ezért fontos Vágó Gábor által kezdeményezett népszavazás. 2018-tól nem lesz több alku, és nem lesz több kegyelem."

A magyar munkavállalókért mozgalom vezetője a Facebook-forradalmárokhoz szólt: "A lájkhuszárok nem oldják meg a problémákat."

Fel kell szólalnunk abban a helyzetben, amikor Mészáros Lőrinc óránként keres annyit, mint egy rendes magyar ember egy évben.

Vámos Csaba azt üzente Orbánnak és kormányának, hogy nincs balos vagy jobbos munkavállaló, csak elégedetlen vagy elégedett, és előbbiből van több.

 A Fidesz egyébként akkor adta ki sajtóközleményét, amikor a tüntetők Orbán házához értek. A kormánypárt szerint mindenről Soros György tehet: "A Soros-hálózat mindenhol s minden eszközt bevet, hogy nyomást gyakoroljon a magyar kormány bevándorlás-politikájára. Ahogy Brüsszelben, Budapesten, ma Felcsúton akcióznak. A tüntetés szervezői mind a Soros-hálózathoz köthetőek, az a Soros György támogatja őket, aki évente egymillió migránst akar betelepíteni Európába" - írta a kormánypárt.

Vágó Gábor az önkormányzatnál arról is beszélt, hogy "kinyomozatlan haláleset is száradhat" a hatalom lelkén. A tüntetők egy perces néma csenddel emlékeztek Váradi Andrásra, aki egy héttel a választások előtt halt meg, ő volt Mészáros Lőrinc helyi politikai ellenfele, az Együtt-PM polgármester-jelöltje. 

A tüntetés apropóját adó népszavazási kérdés egyébként így szól: 

Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el?

Rovatok