Index Vakbarát Hírportál

Szél Bernadették felmutatták Putyin fejét a parlamentben

2017. május 29., hétfő 20:56

Feltehetően ismét ki fogja váltani Kövér László haragját Szél Bernadett, az LMP társelnöke, aki az azonnali kérdések órájában egy rendhagyó szemléltető eszközzel támasztotta alá a mondanivalóját.

Szél Bernadett arról beszélt, hogy a paksi erőmű bővítéséhez kapcsolódóan a Magyar Villamos Művek és az MVM Paks II. Zrt. szinte csak a jobboldali sajtóban hirdetett. És a két cég és az atomerőmű mintegy 4,378 milliárd forintot költött reklámra és tanácsadásra.

Felszólalása alatt párttársa, Hadházy Ákos egy Paks2-hálózat feliratú táblát tartott fel, amin Szél Bernadett szerint az a kilenc ember volt látható, akiknek az érdekeltségeihez a pénzek befolytak. 

Latorcai János levezető elnök viszont figyelmeztette a két képviselőt, hogy a tábla tiltott szemléltetésnek minősül. Az ügy garantáltan Kövér László elé kerül.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt válaszolta Szél kérdésére, hogy az általa vezetett Miniszterelnökség május 2-áig gyakorolta a tulajdonosi jogokat a Paks II projekttársaság felett, a projekttársaság pedig 2016-2117-ben összesen 70 millió forintot költött az erőmű kapacitásfenntartásához kapcsolódó sajtótevékenységekre. A miniszter azt is hangsúlyozta, hogy az orosz Roszatommal kötött szerződés alapján a beruházás fix áras.

Rovatok