Index Vakbarát Hírportál

900 millióért vett szoftvereket a Klik, de alig használják őket

2017. június 1., csütörtök 14:07 | aznap frissítve

Az ország iskoláit fenntartó Klebelsberg-központ két éve 900 millió forintért vett olyan szoftvereket, amelyeknek a közoktatási intézményeket kellett volna összefogniuk. Mostanra kiderült, hogy ezekből szinte egyiket sem használják, írja a 24.hu.

Az állami iskolafenntartó  2015 végén fizetett ki 900 millió forintot egy HR-, egy tanügyi, egy adatbekérő, egy beszerzési és egy vezetői információs rendszerért. A cél az volt, hogy az iskolák működését hatékonyabbá tegyék. 

Az ügyben Hadházy Ákos, az LMP társelnöke másfél év után érte el, hogy a Kliknél megmutassák neki, mire használják a drága szoftvereket. A Klik Bajcsy-Zsilinszky úti központjában lévő szoftverszobában a Klik munkatársai mondták el Hadházynak, hogy a programokkal nem tudtak mit kezdeni, nagy többségük nem működőképes, és remény sincs a beindításukra.  Néhányat részlegesen használtak ugyan, de már azok helyett is újat vettek.

Az LMP-s politikus bejelentette, hogy eljárást kezdeményez a Klik ellen. Az uniós forrásokból fizetett és gyakorlatilag fiókba tett beszerzés árát vissza kell fizetni az EU-nak – mondta Hadházy.

Rovatok