Index Vakbarát Hírportál

Csuklyás férfi akart lányokat elcsalni egy budai iskolából

2017. június 1., csütörtök 18:35

Egy csuklyás férfi szerda délután el akart csalni egy negyedikes kislányt a Városmajor utcai Kós Károly Általános Iskola folyosójáról - írta meg a XII. kerületi Ittlakunk. A férfi nem járt sikerrel, mert a kislány résen volt, a betolakodó pedig elmenekült.

Egy szülő állítása szerint az iskolavezetés értesítette a családokat, hogy szerda délben egy idegen el akarta csalni egyik alsós tanítványukat az intézményből. „Dél körül az iskolába besurrant egy férfi, és megpróbált elcsalni egy kislányt. Szerencsére a kislány elszaladt előle, de annyira megijedt, hogy csak késve szólt a tanároknak” - írták. Egy magas, csuklyás ember negyedikes lányokat próbált elcsábítani azzal a szöveggel, hogy „gyertek, velem nem kell tanulni." Mivel a tanároknak nem szóltak rögtön a diákok, ezért az idegen el tudott szaladni.

A rendőrséget értesítették, és később bejelentés érkezett, hogy felbukkant egy ilyen alak a Városmajorban. A rendőrség kihallgatta az egyik gyereket a szülője jelenlétében.

Az iskola szerda délután értesítette a szülőket, hogy a hegyvidéki önkormányzati rendészet a rendőrséggel együttműködve elfogta a Kós Iskolába besurranó férfit. Az esetet a rendőrség megerősítette a portálnak, azt írták: "A Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi Rendőrkapitányságára 2017. május 31-én érkezett bejelentés és a férfit a rendőrök június 1-jén a délutáni órákban elfogták. Elszámoltatása folyamatban van". 

Rovatok