Index Vakbarát Hírportál

Halálos lakástűz volt Borsodban

2017. június 4., vasárnap 07:59

Vasárnap reggel félórán belül két lakástűzről is hírt adott a katasztrófavédelem. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rakacán egy körülbelül hatvan négyzetméter alapterületű családi ház gyulladt ki a reggeli órákban, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Törökszentmiklóson egy konyha kapott lángra.

A rakacai tűzhöz a szendrői hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átszellőztették és egy vízsugárral átvizsgálták az épületet. A tűzoltók a tűzoltási utómunkálatok közben egy holttestet találtak a tűzzel érintett helyiségben, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat ezért átfogó tűzvizsgálatba kezd a helyszínen, közölte az OKF.

A törökszentmiklósi Tűz egy körülbelül ötven négyzetméter alapterületű családi ház konyhájában keletkezett. Ide a szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. Az elsődleges információk szerint az eset során egy ember megsérült, ezért őt a mentők kórházba szállítják.

Rovatok