Index Vakbarát Hírportál

Egy csanádpalotai nő keményen kiosztotta Lázár Jánost

2017. június 11., vasárnap 11:02

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a minap lakossági fórumot tartott Csanádpalotán, ahol a helyi polgármesterválasztás előtt a fideszes jelölt mellett próbált korteskedni. 

A tavaly alapított Csípős című lap jóvoltából videón is megörökítették az eseményt, amelyen az egyik helyi lakos olyan vehemenciával szólt be a miniszternek, hogy láthatóan Lázárnak is vissza kellett fognia magát, hogy ne veszítse el az önkontrollt. 

A heves pillanatok közben nem is sikerült Lázárnak teljesen visszafogni a lovakat, ugyanis a fideszes polgármester-jelölttel szemben induló, Lázár plakátjait korábban megrongáló Debreczeni Istvánról azt mondta, hogy 

a bíróságon először összeszarta magát. 

Vezető politikus ritkán káromkodik nyilvánosan, Lázár pedig különösen nem tartozik azok közé, akik a magyar nyelv ezen terepére merészkednek kamerák előtt. 

A vita abból alakult ki, hogy a Lázárt kiosztó hölgy azt mondta a miniszternek, hogy olvasta róla a neten: aki nem keres 420 ezret szerinte, az lúzer. Ezzel szemben ők itt 50 ezer forintból élnek, szóval ne mondja meg nekik Lázár, hogy kire szavazzanak. 

A hölgy nyilvánvalóan Lázár kontextusból kiragadott (akinek nincs semmije, az annyit is ér) című klasszikusára gondolt, csak nem tudta pontosan idézni. Ezek után a miniszter azt mondta az utcafórumon, hogy 

azt az állítást, hogy én bárkiről a vagyoni helyzete, keresete miatt csúnyán beszéltem volna, vagy lenéztem volna, ezt a leghatározottabban vissza kell utasítanom. 

Hiába utasítja vissza a miniszter, attól ez még megtörtént, még ha klasszikusokat valóban csak szépen és pontosan érdemes idézni. 

A hírt a 444 nyomán szemléztük, a teljes videót itt lehet megnézni: 

Rovatok