Index Vakbarát Hírportál

HÖOK: A kormánynak nem fontosak az egyetemisták

2017. június 15., csütörtök 15:52

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) már többször is jelezte a kormánynak, hogy alacsonyak a felsőoktatási hallgatók ösztöndíjai, hiszen azok az elmúlt 10 évben nem emelkedtek semmit. Ennek ellenére a most elfogadott 2018-as költségvetésben sem emelkednek az ösztöndíjak. 

A HÖOK ezért úgy látja, hogy

a kormány számára  nem is fontosak a felsőoktatási hallgatók, és nem érdekes, hogy milyen körülmények között töltik mindennapjaikat.

A HÖOK azt írta, hogy a szervezet kutatással támasztotta alá a hallgatók rossz helyzetét, majd javaslatokat dolgozott ki a rendszer átalakítására, hogy "jobb, igazságosabb, hatékonyabb legyen az elosztási rendszer – a biztató tárgyalások után azonban azt látjuk, hogy mégsem fontosak a felsőoktatási hallgatók a kormány számára".

Az egyetemisták és főiskolások legfőbb érdekképviselete azt is írta, hogy bár a felsőoktatáson belül minden szereplő üdvözölte az Országos Kollégiumfejlesztési Stratégiát, ez sem fog megvalósulni. "Fontossága ellenére mégis az olvasható ki a költségvetésből, hogy a kormány számára nem fontos, hogy a hallgatók hol élnek, milyen körülmények között töltik mindennapjaikat" - írta a HÖOK.

Rovatok