Index Vakbarát Hírportál

Felkapta a szél a légvárat, két kislány megsérült

2017. június 18., vasárnap 18:01

Felkapott, majd a levegőben kétszer megforgatott egy légvárat az erős szél szombat délután az olaszfalui gyermeknapon, írja a Veol.hu. Az ügyben a Veszprémi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást.

A légvárban két kislány volt a baleset idején, az egyikük súlyosan, a másikuk könnyebben sérült meg. Utóbbinak az volt a szerencséje, hogy a légvárra esett vissza, előbbi viszont kiesett a talajra, ami miatt megsérült a fején, víz keletkezett a tüdejében és kitört pár foga.

Mindkét gyereket a veszprémi kórházba szállították - mondta az esetet követően Boriszné Hanich Edit polgármester. Szerinte az önkormányzat nem mérlegelte megfelelően, hogy fel lehet-e fújni a légvárat ilyen erős szélben, ugyanakkor úgy gondolja, hogy ez ilyenkor a vállalkozó felelőssége. 

Komoly tragédia is lehetett volna

A légvárakra és a hasonló, felfújható játékokra nagyon oda kell figyelni. Egyrészt a gyerekek imádják, másrészt idén már volt miattuk pár nagyon súlyos baleset.

A spanyolországi Gironában, egy étterem udvarán például felrobban az ugrálóvár, ami a benne játszó hét gyereket a levegőbe röpítette, egy hatéves kislány pedig belehalt a sérüléseibe. A dél-karolinai Taylorsban egy légvárat a mostani esethez hasonlóan felkapott a szél, és öt kisgyereket kellett kórházba szállítani, egy mexikói gyermekzsúron három ugrálóvárat ragadott el egyszerre a szél, illetve nálunk is okozott már halálos balesetet egy elrepülő légvár.

Rovatok