Index Vakbarát Hírportál

Tizenhárom éve nem volt ekkora tűz Zalában

2017. június 22., csütörtök 17:02 | hat éve frissítve

Az elmúlt tizenhárom évben nem volt olyan nagy kiterjedésű és akkora tűzoltóerőt igénylő tűzeset Zala megyében, mint ami szerdán keletkezett a nagykanizsai GE-gyár raktárépületben - írja a Katasztrófavédelem a Facebookján. A tűzoltók arra a 2004-es tűzesetre utaltak vissza, amikor a zalaegerszegi hűtőház gyulladt ki, és több száz tonna hús égett bent. 

A szerdai tűz kevéssel délután egy óra előtt ütött ki a General Electric telephelyének egyik raktárában, a nagykanizsai Kinizsi utcában. A tizenegyezer négyzetméteres épület kétezer négyzetméteres része teljes terjedelmében égett. A raktárban villanykörteburákat tároltak.

A hatalmas tűz okozta rendkívül magas hőmérsékleten az épület oldalát takaró kopolit üvegek végig megolvadtak. A gyors és szakszerű tűzoltói beavatkozás révén több milliárd forintnyi értéket sikerült megmenteni. 

A tűz keletkezése idején az épületben száz ember tartózkodott, mindannyian elhagyták a raktárat.

Az oltáson több mint ötven tűzoltó dolgozott, a munkálatokat több létraszer és vízszállító is segítette. A tűzzel érintett szintről egy targonca gázpalackját is biztonságban lehozták, a palackot nem érte hőhatás.

Az utómunkálatok közben átmozgatták a törmeléket izzó gócok után kutatva, közben két vízsugárral hűtötték a területet. 

Rovatok