Index Vakbarát Hírportál

Kizárta az utasokat a fülkéből az agresszív idős nő

2017. június 28., szerda 10:41

Kizárta utastársait a vasúti szerelvény nyolc személyes fülkéjéből az az idős nő, aki még egy mozdonyvezetőt is bántalmazott, amikor az jobb belátásra próbálta bírni a Budapestre tartó vonaton - közölte az ügyészség.  A 71 éves nő ellen büntető eljárás indult garázdaság miatt, és el is követte azt, de a nyomozás után elhalasztották a vádemelést.

Az eset még 2016 telén történt, a Miskolcról Budapestre közlekedő vonaton, ahol a gyanúsított beült a legelső szerelvény akkor még üres első fülkéjébe, majd magára zárta az ajtaját azért, hogy a később felszálló utasok közül senki ne tudja vágyott magányában megzavarni őt. A kál-kápolnai állomás után egy fiatal házaspár (a feleség terhes volt) mégis megpróbált bejutni, feltételezték, hogy a nő egyetlen jegy birtokában sajátította ki magának az egész kupét.

Hiába próbálkoztak, a nő ingerülten elzavarta őket. Ezt észrevette a szomszédos, második fülkében utazó, szolgálaton kívüli mozdonyvezető, aki szolgálati kulcsával kinyitotta a fülke ajtaját, és megpróbálta tisztázni a helyzetet.

A nő rákiabált, hogy tűnjön onnan, majd többször is bevágta előtte az ajtót, amit a vasúti dolgozó mindig újra kinyitott. Végül a gyanúsított erőszakhoz folyamodott, és előbb bokán rúgta, majd pofon ütötte a mozdonyvezetőt, aki ennek következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A konfliktusnak a vezető jegyvizsgáló közbelépése vetett véget, ő volt az, aki megnyugtatta az események miatt felzaklatott, a peronon sírdogáló kismamát, és értesítette a rendőrséget azért, hogy a végállomáson intézkedjenek a mindvégig kihívó közösségellenességet tanúsító, erőszakos hölggyel szemben.

Az ügyészség határozatában megállapította, hogy a büntetlen előéletű idős nő a vonaton elkövette a garázdaság vétségét, és azzal halmazatban a könnyű testi sértés vétségét is. Mivel esetében feltehető volt, hogy a büntetési célok a bíróság általi felelősségre vonás nélkül is elérhetők, az ügyészség a vádemelést két év próbaidőre elhalasztotta vele szemben.

"Az élet két végéhez közel egészséges embereknél is adódhatnak viselkedési problémák. De az ügyészség képes belátó lenni" - kommentálta a közleményt az ügyészség.

Rovatok