Index Vakbarát Hírportál

CÖKA: Juhász ne járjon vitustáncot

2017. június 30., péntek 14:54

Törvénytelenül működik a CÖF - állította Juhász Péter, az Együtt elnöke csütörtökön a Facebookján. Az állítását arra alapozta, hogy feljelentette a CÖKÁ-t, a CÖF háttér-alapítványát, és az ügyészség igazat adott neki. Az ügyészség felszólította a CÖKÁ-t, hogy mondja meg honnan kapott pénzt 2015-ben, és mire költötte azt.

"Kötelező lenne ezt nyilvánosságra hoznia, mint minden közhasznú szervezetnek, azonban nem tette meg. Annyit tudunk, hogy csak az MVM-től kapott félmilliárdot, illetve azt is, hogy sok százmilliót költ el egy párt érdekében, de hogy honnan finanszírozzák még, azt a törvényi előírások ellenére sem hozza nyilvánosságra. Ha nem pótolják ezt, akkor az ügyészségnek kötelessége eljárni velük szemben" - írta Juhász. 

Itt pedig a teljes dokumentum, amit az ügyészség írt.

Győzelmi harsona, vitustánc

A cikk megírásával megvártuk, mit reagál a CÖF, és nem okoztak csalódást. A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleményét szóról szóra tesszük közzé:

"Megy a juhász szamáron, földig ér a lába. A Juhász Péternek nevezett egyén, józanságát vesztve győzelmi harsonát fúj, mert feljelentésére az ügyészség iratpótlásra kérte a CÖF-CÖKÁ-t.

Az ügyészség maga is jelzi, hogy az általa kért adatok szervezetünk mérlegében szerepelnek. A kiegészítő melléklet, melyet a törvényi előírásoknak megfelelően, a határidőket betartva, szintén megküldtünk, azonban formailag kiegészítendő az egyébként világosan közölt adatokkal. Az ügyészség kérése számunkra törvényileg is iránymutató, ezért az általuk kért határidőre a hiánypótlást végrehajtjuk.

A Juhász által ígért leleplezések azonban természetesen blöffök. Említett megélhetési politikus hazudozásait, tehetségtelen erőlködéseit a társadalom kiismerte és hitelét vesztett politikussá vált. Szó nincs arról az ügyészi felhívásban, ahogy állítja, hogy a CÖF-CÖKA törvénytelenül működne.

Szervezetünk 2009 óta a törvényi előírásoknak eleget tett, ami természetes jogkövetésnek tartunk. Juhász fantazmagóriája mellé nem tanácsoljuk, hogy füttyel tarkított tojásdobálással fémjelzett munkásságát, esetleg vitustánccal is kiegészítse" - írták. 

Rovatok