Index Vakbarát Hírportál

Nagykanizsán rongált a viharos szél

2017. július 11., kedd 21:43

Hétfőn Somogyban pusztított a vihar, kedden Zala megyében okozott károkat és közlekedési nehézségeket a viharos szél.

Kedd este Nagykanizsa és Nagyrécse között döntött fát a felső vezetékre a szél, ezért nem járnak a két település között a vonatok. A fa eltávolításáig pótlóbusz jár Nagykanizsa és Zalakomár között.

A Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vonalon néhány kedd esti, Nagykanizsáig közlekedő járat menetideje is nőhet 20-60 perccel .

Nagykanizsán házakra és utakra is fákat döntött a szél, tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t. Cseresznyés Dániel elmondta: a viharos szél háztetőket bontott meg, és egy nagykanizsai csarnoképület tetőszerkezetét is megrongálta. A tűzoltók dolgoznak a károk felszámolásán.

Somogyban is a szél pusztított

Somogy megyét, Tab és Siófok térségét különösen súlyosan érintette a hétfő esti vihar, több száz ingatlanban keletkezett kár, felszámolásukon még dolgoznak a tűzoltók és önkéntesek - mondta el a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

Bázelné Mihályka Szabina tájékoztatása szerint a vihar okozta áramkimaradás 39 település 11 ezer fogyasztóját érintette,  sikerült szinte mindenütt a szolgáltatást helyreállítani, de akad még ingatlan, ahol aggregátorral biztosítják az áramot.

A legkritikusabb helyszín Siófok Baross utcája, ahol most is a legtöbb tűzoltó dolgozik. Ebben az utcában található az a kemping is, ahol az egyik fa egy sátrazó házaspárra dőlt - a súlyosan megsérült férjet kórházban ápolják. Rajtuk kívül még hárman megsérültek, miközben a segítségükre siettek.

Az egyik Baross utcai ház tetejéről öt kidőlt fát kell eltávolítani. Ebben az utcában néhány autó is totálkáros lett - mondta a szóvivő.

Rovatok