Index Vakbarát Hírportál

Halálra éheztették befogadójuk kutyáját

2017. július 14., péntek 10:35

Állatkínzás és sikkasztás miatt vádat emeltek egy dávodi férfivel és élettársával szemben, akik ismerősük lakásában szívességből laktak,de lassacskán mindent eladogattak onnan, végül a kutyát magára hagyva halálra éheztették a bezárt házban - közölte a Bajai Járási Ügyészség.

A 47 éves dávodi férfi és 38 éves élettársa 2015 áprilisától egyik ismerősük dávodi ingatlanában laktak. A ház tulajdonosa 2015 augusztusában Németországba ment dolgozni, ezért a házat és a 6 éves, német juhász keverék kutyáját a párra bízta. Amikor a vádlottaknak pénzre volt szükségük, a házban lévő berendezési tárgyakat három hónap alatt eladogatták, például a televíziót, DVD lejátszót, hűtőt, mikrohullámú sütőt, mosógépet, kerékpárt. A pénzt felélték, ezzel 348 ezer forint kárt okoztak.

Ezután 2016. február 1-jén elhagyták a dávodi házat, ahova bezárva magára hagyták ismerősük egészséges, 30 kilós, 6 éves németjuhász keverék kutyáját. Úgy távoztak a házból, hogy egy napra elegendő élelmet és vizet adtak a kutyának. Sem a külföldön dolgozó ismerősüket, sem a szomszédokat nem értesítették a távozásukról, és a kutya etetésére, gondozására sem kértek meg senkit. 

A kutya a házba bezárva nem jutott táplálékhoz, a tartós éhezés és szomjazás miatt vérkeringése összeomlott, és elpusztult. A gazdája 2016. április 10-én, hazaérkezésekor találta meg a kutya tetemét az előszoba padlóján. A tartós éhezés és szomjazás az állatnak különös szenvedést okozott.

Az ügyészség a férfit és a nőt állatkínzással és folytatólagosan elkövetett sikkasztással vádolja, felfüggesztett börtön kiszabását indítványozza, és azt, kötelezzék őket a sértett kárának megtérítésére. A büntetlen előéletű vádlottak ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Rovatok