Index Vakbarát Hírportál

Csúnyán elverték az orgoványi fideszes polgármestert

2017. július 16., vasárnap 22:44

A vasárnapi időközi választáson Gál Szilvia független jelöltet választották Orgovány polgármesterévé - mondta a Bács-Kiskun megyei település megbízott jegyzője, Hegedűs Gáborné az MTI-nek.

A korábban bizalmatlanság miatt leszavazott korábbi fideszes polgármester, Lóczi Boglárka csúnya vereséget szenvedett, csak a harmadik helyen végzett.

A választói névjegyzékben szereplő 2718 személyből 1405 járult az urnákhoz, 1384-en szavaztak érvényesen. Az eredmény a következő lett:

Ha százalékban nézzük, akkor még jobban létszik a különbség. A győztes 41 százalékával szemben Lóczi 21 százalékot kapott.

Vasárnap azért kellett időközi választást tartani, mert az idén márciusra annyira elmérgesedett a viszonya a képviselő-testülettel, hogy a képviselők bizalmatlansági indítványt nyújtottak be ellene, majd egyhangúlag meg is szavazták azt.

Ezután pedig a testület feloszlatta önmagát, így nemcsak a saját mandátumuk, hanem a polgármester megbízatása is megszűnt.

Lóczi 2012 óta a Bács-Kiskun megyei település polgármestere. 2014-ben szintén törésig jutott a viszonya a képviselőkkel, akik akkor nyáron is lemondtak a posztjukról. Majd 2014 októberében a szavazók ennek ellenére újra bizalmat szavaztak Lóczinak, ő győzött 686-619-re Gyarmatiné Márton Olga független jelölt ellen (ez 52,5-47,5 százalékos arány). Ezúttal viszont a választók őt büntették a konfliktusért: korábbi szavazóinak több mint a felét elvesztette.

Rovatok