Index Vakbarát Hírportál

Kenőpénzzel érték tetten a volt megyeri rendőrkapitányt

2017. július 22., szombat 10:13

Hétmillió forint értékű kenőpénz átvétele közben tetten érték a volt Nógrád és Pest megyei rendőrfőkapitányt – értesült a Magyar Idők. Ármós Sándor ellen a jövő héten emelnek vádat befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt.

Ármós előbb Nógrád megyei, majd 2007-től Pest megyei rendőrfőkapitány volt. A Pest megyei rendőrség éléről 2011-ben váltották le egy megszorító intézkedésekkel fenyegető, fentről később visszavonatott körlevele miatt, ezután a BM-re került.

Időközben a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) információt kapott arról, hogy a tábornok korrupcióba keveredhetett, és tavaly augusztusban jelezték az ügyészségi nyomozóknak, hogy kenőpénz átvételére kerülhet sor. „A helyszínen tetten is érték Ármós Sándort, amint több mint hétmillió forint értékű valutát vett át” – írja a lap.

Ármós összesen több mint 20 millió forint kenőpénzt vehetett át, a bűncselekményeket a Magyar Idők értesülése szerint a közfoglalkoztatási pályázatokkal összefüggésben követhették el.

A PestiSrácok.hu szerint az ügyben a tábornok három társát hivatali vesztegetéssel, illetve bűnsegédként elkövetett hivatali vesztegetéssel gyanúsította meg a KNYF, „az alapos gyanú szerint több mint húszmillió forintot, illetve annak megfelelő valutát adtak át Ármós Sándornak azzal, hogy a tábornok által megnevezett külföldi és magyar befolyásos személyek eljárjanak az érdekükben”.

Rovatok