Index Vakbarát Hírportál

Zivatarok vetnek véget a kánikulának

2017. július 24., hétfő 09:16

Hétfőre hőség és heves zivatar miatt is figyelmeztetést adott ki az OMSZ. Előbbi főként a délkeleti megyéket érinti erősebben, Békésben és Csongrádban például másodfokú riasztás van érvényben, mert ott a napi középhőmérséklet 27 fok felett alakulhat.

Az előrejelzés szerint először főként nyugaton és északon, majd délutántól délnyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar. A felhőszakadás és heves zivatar miatt kiadott riasztás az egész országra vonatkozik, sőt, öt megye kivételével (Győr-, Vas, Szabolcs-, Hajdú- és Békés megye) másodfokú figyelmeztetés van érvényben, mivel ott rövid idő alatt akár 50 mm-t meghaladó csapadék eshet - akár jég formájában is.

Kedden nyugat felől felszakadozik a felhőzet, a keleti országrészben azonban még számítani kell csapadékra. A hajnali 15-20 fokról 22-27 fokra melegszik a levegő.

Szerdán az ország nagy részén több órára kisüthet a nap, délutántól azonban nyugaton, délnyugaton újra megnövekszik a felhőzet, és itt újra eshet csapadék. Napközben 22-28 fok várható.

Rovatok